Opublikowano: 3 października 2019

Dzisiaj mam coś dla wszystkich wielbicieli batatów. Ja mogłabym je jeść codziennie! To, że można je jeść w postaci frytek z piekarnika wie każdy, jednak dzisiaj mam dla was nietypowe zestawienie: bataty z twarożkiem. Jest to idealny pomysł na bezmięsny lunch.  Najlepiej smakują na ciepło.

bataty z twarożkiem fit

Potrzebujemy: 

bataty z czosnkowym twarożkiem i suszonymi pomidorami

Przygotowanie:

  1. Zaczynamy od zrobienia twarożku: twaróg i jogurt mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pokrojone suszone pomidory  oraz czosnek i przyprawy. Wstawiamy do lodówki. 
  2. W międzyczasie bataty przekrajamy na pół i układamy na blasze do pieczenia. 
  3. Skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy ziołami prowansalskimi. 
  4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut (do miękkości batata). 
  5. Na gotowe bataty nakładamy twarożek. 

przygotowanie batatów z twarożkiem szybko

Bataty z czosnkowym twarożkiem dla wegetarian

 

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Mini pizze na spodzie z cukinii
Hummus dyniowy
Torcik marchewkowy z migdałami

KOMENTARZE

avatar

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę