Dzień dobry wszystkim! Zainspirowana francuskimi naleśnikami na słodko postanowiłam przygotować moją, odchudzoną i bezglutenową wersję tych pyszności.  Idealnie sprawdza się  roli drugiego śniadania czy też lunchboxa. Jak to zwykle u mnie bywa przepis jest dziecinnie prosty i przygotowanie zajmuje 15 minut.

Czego potrzebujemy:

  • szklankę mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 1 łyżka dowolnego oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szklanka napoju ryżowego ( może być pół szklanki wody, pół szklanki mleka)
  • dowolny słodzik- u mnie ksylitol
  • łyżeczka cynamonu
  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • pół szklanki mrożonych malin
  • pół szklanki mrożonych truskawek – możesz użyć dowolnych owoców

Przygotowanie:

Mąkę, jajka, proszek do pieczenia, olej, napój ryżowy, słodzik i cynamon miksujemy na gładką masę- nie powinna być za gęsta. Suchą patelnię mocno rozgrzewamy i smażymy naleśniki. Serek wiejski mieszamy z rozmrożonymi owocami. Gotowe naleśniki smarujemy owocowym serkiem i zawijamy w ruloniki. Całość dekorujemy pozostałymi owocami. Smacznego!

IMG_3163

0 0 vote
Article Rating
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze