Blog

Dziś wrzucam pomysł na pyszny, bezmięsny obiad na szybko. Potrzebujesz tylko: 100g ryżu basmati  100g passaty pomidorowej  50g cukinii 50g cieciorki z puszki (można użyć czerwonej fasoli) 30g kukurydzy konserwowej 30g awokado  5 g płatków chilli  10 ml oliwy chilli Przygotowanie:  Ryż ugotować na wodzie z dodatkiem szczypty soli.  Na patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno pokrojoną cukinię i podsmażać około 5 minut.  Dodać passatę, kukurydzę i odsączoną...

Wyświetlenia: 42
IMG_0819

Witajcie,  Dzisiaj mam dla Was kolejną propozycję weekendowego ciacha! Wiem, że walentynki już za nami, jednak mój wypiek trochę wpisuje się ten klimat i ma kształt serducha (oczywiście wy możecie użyć dowolnej formy). Przygotowanie wymaga cierpliwości, jednak smak wynagrodzi wam wszystko. Oto czego potrzebujemy: 400 ml mleka skondensowanego light (możecie użyć mleczka kokosowego) 40g żelatyny 1 tabliczka gorzkiej czekolady  2...

Wyświetlenia: 95
IMG_0793

Stali bywalcy wiedzą, że na Malcie jestem pozbawiona wszelakiego typu naczyń (od patelni poprzez odpowiednie garnki na dobrze naostrzonym nożu kończąc). Kilka dni temu mówiłam, że muszę na chwilkę przerwać tworzenie przepisów dla was, ze względu na niemiłosiernie drogie składniki oraz ograniczmy dostęp do zdrowych produktów. Nie mogłam sobie jednak odpuścić walentynkowego przepisu na prosty...

Wyświetlenia: 170

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę