Blog - Strona 2 z 32 - Dietetyka Podróżnika – Podróże. Jedzenie. Lifestyle

IMG_6235

Co roku o tej porze, moją kuchnie wypełnia nieskończona ilość cukinii. Następuje masowa produkcja zup krem, placuszków, omletów, ciast ale też pasztetów z cukinii. Dzisiaj przedstawiam Wam sprawdzony przepis na pyszny, szybki pasztet z cukinii. Idealnie sprawdza się na kanapki lub jako dodatek do warzywnego bowla.  - 800 g cukinii - 250 g marchwi - 2 jajka -...

Wyświetlenia: 148
IMG_6075

A może powinnam je nazwać borówianki?;D Nazwa jest tutaj mniej ważna, istotne jest to jak pyszne i  dietetyczne są. Tradycyjna jagodzianka może zawierać nawet 400 Kcal, moja ma dokładnie 142,5 Kcal. Całość przyrządzimy w godzinę. Do przygotowania użyłam mąki pełnoziarnistej oraz otrębów. Zamiast masy masła użyła jedynie 15 g :) Zobaczcie przepis i koniecznie dajcie...

Wyświetlenia: 261
IMG_5608

Przed pandemią podróżowałam przeciętnie raz w miesiącu. Cała sytuacja zmusiła mnie do głębokich przemyśleń i nieźle dała mi w kość. Jak większość wie, musiałam uciekać z Malty z powrotem do Polski. Przesiedziałam w ścisłej kwarantannie 3 tygodnie, później miesiąc na wsi i dopiero od połowy maja zaczęłam wracać do żywych. Podróże znaczą dla mnie tyle,...

Wyświetlenia: 193

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę