Blog

IMG_3260

W poprzednich wpisach udostępniłam wam przepis na dyniowe placuszki (tutaj) oraz tartę dyniową (tutaj). Dzisiaj poznajcie kolejny pomysł na to jak wykorzystać dynię w swojej kuchni - dyniowe kopytka! <3 Możecie je serwować na słodko lub wytrawnie - wszystko zależy od dodatków z jakimi je połączycie! Potrzebujemy:  500 g upieczonej dyni (najlepsza jest hokkaido) 1 jajko 1 szklanka mąki...

Wyświetlenia: 108
IMG_2117

Podróżując po świecie nie zawsze da się prawidłowo odżywiać. Staram się jak mogę, jednak nie wszędzie dostęp do zdrowych produktów spożywczych jest tak prosty jak w Polsce. Przykładowo na wyspach greckich nie znalazłam normalnego sklepu spożywczego, a jedynie takie bardziej przypominające mini sklepy z podstawowymi produktami spożywczymi (założę się, że o pełnoziarnistym pieczywie pewnie nie...

Wyświetlenia: 37
IMG_8887

***FOR ENGLISH SCROLL DOWN*** Wczoraj dostałam od mamy kolejną dynię! Uwielbiam to warzywo i gdyby nie fakt, że obieranie jej zajmuje tyyyyyyle czasu, mogłabym ją jeść codziennie. Wczoraj zapytałam się was również czy macie jakiś pomysł co mogłabym z tą dynią zrobić! Dzięki wam dostałam masę inspiracji i dzisiaj przyrządziłam aż dwie pyszne potrawy na niej...

Wyświetlenia: 157

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę