Blog

DE336FCB-4117-4B79-B264-6A78363EF96E

Kto by pomyślał, że można stworzyć bułeczki z twarogu? Rok temu robiłam podobny wypiek jednak tym razem zamiast bułeczek powstały paluchy i to z dodatkiem z suszonych pomidorów pestek dyni i oliwek! Wyszły naprawdę pyszne, wiec dzisiaj dziele się z wami tym zaskakująco prostym przepisem! Paluchy nie zawierają glutenu, co może być idealnym zamiennikiem w...

Wyświetlenia: 297
IMG_3260

W poprzednich wpisach udostępniłam wam przepis na dyniowe placuszki (tutaj) oraz tartę dyniową (tutaj). Dzisiaj poznajcie kolejny pomysł na to jak wykorzystać dynię w swojej kuchni - dyniowe kopytka! <3 Możecie je serwować na słodko lub wytrawnie - wszystko zależy od dodatków z jakimi je połączycie! Potrzebujemy:  500 g upieczonej dyni (najlepsza jest hokkaido) 1 jajko 1 szklanka mąki...

Wyświetlenia: 216
IMG_2117

Podróżując po świecie nie zawsze da się prawidłowo odżywiać. Staram się jak mogę, jednak nie wszędzie dostęp do zdrowych produktów spożywczych jest tak prosty jak w Polsce. Przykładowo na wyspach greckich nie znalazłam normalnego sklepu spożywczego, a jedynie takie bardziej przypominające mini sklepy z podstawowymi produktami spożywczymi (założę się, że o pełnoziarnistym pieczywie pewnie nie...

Wyświetlenia: 72

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę