Opublikowano: 4 czerwca 2019

Spód:

Masa: 

fit sernik borówkowy z masłem orzechowym, dietetyczne słodycze, fit słodycze

Przygotowanie:

Składniki na spód wymieszać ze sobą i ugniatać rękami do powstania zbitej masy. Wyłożyć masę na spód formy i wstawić do lodówki na 15 minut. Z masła orzechowego uformować niewielkie kostki i wstawić do zamrażarki na około 30 minut. W międzyczasie, wymieszać ze sobą mleczko kokosowe, twaróg, 350g borówek oraz rozpuszczony w odrobinie wody słodzik. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku, wymieszać do rozpuszczenia i dodać do masy serowej ciągle mieszając. Wstawić do lodówki na około 5 minut do lekkiego stężenia. Po upływie wyznaczonego czasu masę przelać do formy i udekorować pozostałą ilością borówek oraz zmrożonymi kostkami masła orzechowego. Ponownie wstawić do lodówki na 4 godziny. Gotowe!

fit sernik borówkowy z masłem orzechowym, dietetyczne słodycze, fit słodycze

fit sernik borówkowy z masłem orzechowym, dietetyczne słodycze, fit słodycze

fit sernik borówkowy z masłem orzechowym, dietetyczne słodycze, fit słodycze

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Truskawkowo – kokosowe muffiny
Borówkowo- kokosowy sernik na zimno z masłem orzechowym
Fasolowo-owsiane burgery z serkiem camembert

KOMENTARZE

avatar

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę