Opublikowano: 21 maja 2020

Ostatnio spontanicznie przygotowałam carpaccio z buraka na grilla. Było tak pyszne, że zniknęło ze stołu w przeciągu 15 minut od przyjścia gości. Postanowiłam dzisiaj podzielić się z wami przepisem. Przygotowanie carpaccio jest szybkie i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Potrzebujemy jedynie:

Przygotowanie:

  1. Buraki kroimy na wąskie talarki. 
  2. Ser feta kroimy w kosteczkę. 
  3. Orzechy włoskie kruszymy.
  4. Rukolę rozkładamy równomiernie na spodzie dużego talerza. 
  5. Na wierz układamy buraki, ser feta oraz orzechy i kapary. 
  6. Całość polewamy przygotowanym z oliwy oraz octu i przypraw dressingiem. 

Przygotowanie carpaccio zajęło mi 5 minut! 

carpaccio z buraka

0 0 vote
Article Rating

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Frytki z dyni z sosem czosnkowym
Czekoladowy chlebek bananowy ze śliwką
Gdzie smacznie i zdrowo zjeść w Rzeszowie?

KOMENTARZE

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę