Opublikowano: 22 marca 2019

Kiedy słyszę hasło: „ciasto z jabłkami”,  myślami jestem w domu na wsi i zajadam szarlotkę przygotowaną przez babcię. Postanowiłam przywołać te miłe wspomnienia przygotowując szybkie ciasto jabłkowe na mące orkiszowej. Wiadomo, że nic nie przebije rodzinnych wypieków, jednak wcinając moją fit wersję uśmiech nie schodził mi z twarzy.  

Potrzebujemy: 

Płatki, mąkę sodę i ksylitol blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy jajka, banan i mleko i ponownie mieszamy. Połowę powstałej masy przekładamy do natłuszczonej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłko kroimy w cienkie plasterki. Połowę jabłka wykładamy na ciasto i posypujemy cynamonem. Wlewamy pozostałą część masy i ponownie wykładamy plasterki jabłek. Całość pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

SMACZNEGO!

dietetyczne fit ciasto z jabłkami

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Koktajl czekośliwka
Albania. Ksamil. Czy to trafny wybór wakacyjnej destynacji? Moje osobiste odczucia.
BALI. Dwutygodniowy plan podróży + kosztorys cz.II

KOMENTARZE

avatar

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę