Opublikowano: 18 lutego 2021

Omlet z masłem orzechowym i skyrem! To ostatnio moje najczęstsze śniadanie. Jest szybkie i mega smaczne – wszystkie składniki idealnie ze sobą współgrają. Idealne dla zabieganych, ponieważ równie dobrze możesz przygotować omlet dzień wcześniej i zabrać ze sobą do pracy.

– 2 jajka
– 30 g mąki pełnoziarnistej
– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
– erytrytol, cynamon do smaku
– 50 g skyru naturalnego
– 10 g masła orzechowego
-100 g gruszki

Mąkę łączymy z żółtkami, erytrytolem, proszkiem do pieczenia i cynamonem, białka ubijamy – dodajemy do masy. Patelnie rozgrzewamy i wlewamy masę – smażymy pod przykryciem na małym ogniu. Omlet rośnie pulchniutki 🤗. Dodajemy na wierzch skyr, masło orzechowe oraz pokrojoną gruszkę!

omlet gruszkowy z cynamonemCała porcja: 405 kcal B: 29,6 T: 16,7 W: 36

0 0 vote
Article Rating

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Pyzy z batata nadziewane czosnkowym serkiem
Pęczotto z kalafiorem, groszkiem i parmezanem
Zapiekany ser camembert z malinami, miodem i orzechami włoskimi

KOMENTARZE

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę