Opublikowano: 16 lutego 2020

Witajcie, 

Dzisiaj mam dla Was kolejną propozycję weekendowego ciacha! Wiem, że walentynki już za nami, jednak mój wypiek trochę wpisuje się ten klimat i ma kształt serducha (oczywiście wy możecie użyć dowolnej formy). Przygotowanie wymaga cierpliwości, jednak smak wynagrodzi wam wszystko.ciasto fit straciatella Oto czego potrzebujemy:

dietetyczne slodycze ciasto czekoladowe

Przygotowanie:

  1. Spód: mąkę, jajka, 20g ksylitolu, kakao oraz mleko blendujemy na gładką masę. Dodajemy pokruszone kawałki czekolady i mieszamy ze sobą. 
  2. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. 
  3. Góra: Mleczko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę oraz ksylitol (sprawdź czy jest wystarczająco słodkie). 
  4. Odstawiamy do ostygnięcia i lekkiego stężenia (ważne jest aby ciągle kontrolować masę aby nie zastygła zupełnie). 
  5. Pod koniec dodajemy pokruszone kawałki czekolady i mieszamy.
  6. Wychłodzoną masę wlewamy na ostygnięte ciasto i wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc). 
  7. Po upływie wyznaczonego czasu, ozdabiamy ciacho pokruszonymi migdałami oraz (dowolne) rozpuszczoną czekoladą. 

ciasto fit czekoladowe straciatella

Smacznego! 

 

 

0 0 vote
Article Rating

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Fit kokosowa panna cotta z musem z borówek
Owsiane ciasteczka z rabarbarem i orzechami włoskimi
Carpaccio z buraka

KOMENTARZE

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x