Opublikowano: 25 sierpnia 2019

*** FOR ENGLISH SCROLL BELOW***

Sezon na śliwki w pełni! Aż żal nie wykorzystać tego co daje nam natura. W zeszłą niedzielę przygotowałam dla was przepis na pyszny koktajl czekośliwka (tutaj), natomiast dzisiaj mam coś dla wszystkich wielbicieli słodko – kwaśnych smaków – TARTĘ ŚLIWKOWĄ. Przygotowanie jest dziecinnie proste, więc jestem przekonana że każdy z was bez problemu będzie mógł przygotować taką w domu jeszcze dzisiaj! 

Diet plump tart dietetyczna tarta szybka i prosta

Spód:

Nadzienie: 

 Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na spód ugniatamy dłonią do uzyskania jednolitej, zbitej konsystencji.
  2. Gotowe ciasto wykładamy na formę do tarty i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut.
  3. W międzyczasie, 300 gram śliwek obieramy i podgrzewamy na patelni z dodatkiem ksylitolu do uzyskania konsystencji powidła. Jeśli śliwki są kwaśne, można dodać więcej słodzika.
  4. Powidło smarujemy na gotowy spód i na wierzch dekorujemy przekrojonymi w pół śliwkami.
  5. Wkładamy do piekarnika na około 40 minut. 

Gotowe ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Po chwili jest gotowe do spożycia. Smacznego! 

tarta Sliwkowa fit przepisy przepis na tartę

___________________________

ENGLISH VERSION

DIET PLUMP TART

Plum season is in full swing! It is a pity not to use what nature gives us. Last Sunday I prepared for you a recipe for a delicious cocktail (here), but today I have something for all lovers of sweet and sour flavors – PLUM TART. Preparation is child’s play, so I am convinced that each of you can easily prepare one at home today!

Bottom:

Filling:

Preparation:

  1. Knead all ingredients to the bottom with your hand to obtain a uniform, compact consistency.
  2. Put the finished dough on a tart mold and put in the preheated 180 degree oven for about 15 minutes.
  3. In the meantime, peel 300 grams of plums and heat it in a pan with the addition of xylitol to obtain the consistency of plum jam. If the plums are sour, you can add more sweetener.
  4. Spread the jam on the bottom and decorate with plums cut in half.
  5. Put in the oven for about 40 minutes.
  6. Leave the dough to cool. After a while it is ready to eat.

Enjoy your meal!

diet plump tart dieta odchudzam sie

 

 

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Tarta malinowa z serkiem mascarpone. Raspberry tart with mascarpone
Malinowy jagielnik Rafaello bez pieczenia. Millet cake a’la Rafaello with raspberries
3 dni w Rzymie. Plan podróży, wskazówki i porady

KOMENTARZE

avatar

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę