Opublikowano: 11 grudnia 2018

Co prawda sezon dyniowy już dawno za nami, jednak w sklepach wciąż możemy znaleść to niesamowite warzywo. Co więcej, jestem przekonana, że w zamrażarce u co drugiej „fit kucharki” znajdziemy schowany mus dyniowy. Zatem przedstawiam wam moją kolejną propozycję na dietetyczną słodkość na święta! Zdziwienie Krystiana : „To to jest z dyni?” mówi samo za siebie!:>

Potrzebujemy:

Jeśli posiadasz gotowy mus dyniowy- blendujesz go ze wszystkimi składnikami z wyjątkiem czekolady. Jeśli nie: dynię obierasz, kroisz na mniejsze kawałki i zapiekasz w piekarniku około 30 minut (dynia powinna być miękka) i miksujesz do powstania musu. Następnie wszystko blendujesz na gładką masę i odstawiasz na 5 minut. W między czasie piekarnik nagrzewasz do 180 stopni. Gotową masę przelewasz do foremek. Kostki czekolady kruszysz i posypujesz nią babeczki z wierzchu. Całość zapiekasz około 30 minut. Gotowe odstawiasz do ostygnięcia. 

P.S Przepis to idealny pomysł na to jak przemycić troszkę warzyw w diecie dziecka. Skoro Krystian się nabrał …:D


PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Mini pizze na spodzie z cukinii
Hummus dyniowy
Torcik marchewkowy z migdałami

KOMENTARZE

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
dietetykapodroznikaeulalia87 Recent comment authors
eulalia87
Gość

Dynia stanowczo nie 😉

dietetykapodroznika
Gość

Nie przepadasz? Uwierz mi nawet ich tam nie czuć a dodają jedynie delikatnej słodkości babeczkom 🙂

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę