Opublikowano: 11 grudnia 2018

Co prawda sezon dyniowy już dawno za nami, jednak w sklepach wciąż możemy znaleść to niesamowite warzywo. Co więcej, jestem przekonana, że w zamrażarce u co drugiej „fit kucharki” znajdziemy schowany mus dyniowy. Zatem przedstawiam wam moją kolejną propozycję na dietetyczną słodkość na święta! Zdziwienie Krystiana : „To to jest z dyni?” mówi samo za siebie!:>

Potrzebujemy:

Jeśli posiadasz gotowy mus dyniowy- blendujesz go ze wszystkimi składnikami z wyjątkiem czekolady. Jeśli nie: dynię obierasz, kroisz na mniejsze kawałki i zapiekasz w piekarniku około 30 minut (dynia powinna być miękka) i miksujesz do powstania musu. Następnie wszystko blendujesz na gładką masę i odstawiasz na 5 minut. W między czasie piekarnik nagrzewasz do 180 stopni. Gotową masę przelewasz do foremek. Kostki czekolady kruszysz i posypujesz nią babeczki z wierzchu. Całość zapiekasz około 30 minut. Gotowe odstawiasz do ostygnięcia. 

P.S Przepis to idealny pomysł na to jak przemycić troszkę warzyw w diecie dziecka. Skoro Krystian się nabrał …:D


0 0 vote
Article Rating

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Fit kokosowa panna cotta z musem z borówek
Owsiane ciasteczka z rabarbarem i orzechami włoskimi
Carpaccio z buraka

KOMENTARZE

guest
2 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
eulalia87
11 grudnia 2018 17:17

Dynia stanowczo nie 😉

dietetykapodroznika
11 grudnia 2018 17:20
Reply to  eulalia87

Nie przepadasz? Uwierz mi nawet ich tam nie czuć a dodają jedynie delikatnej słodkości babeczkom 🙂

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x