Opublikowano: 26 maja 2019

Zainspirowana zdrową, bezmięsną kuchnią indonezyjską stworzyłam swoje pierwsze w życiu zdrowe burgery. Efekt zadziwił nawet mnie – osoby która nie przepada za posiłkami w formie kanapkowej. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!dietetyczne burgery, burger z fasoli, fit burger, dieta bez diety, odchudzanie z głową, dietetyk rzeszów, zdrowa dieta fit fastfood 

Składniki: 

dietetyczne burgery, burger z fasoli, fit burger, dieta bez diety, odchudzanie z głową, dietetyk rzeszów, zdrowa dieta fit fastfood

dietetyczne burgery, burger z fasoli, fit burger, dieta bez diety, odchudzanie z głową, dietetyk rzeszów, zdrowa dieta fit fastfood

Przygotowanie: 

Fasolkę odsączamy z zalewy i łączymy z jajkiem i płatkami owsianymi. W między czasie cebulkę i suszone pomidory kroimy w drobną kostkę i podduszamy chwilkę na patelni na odrobinie oliwy. Gotową dodajemy do masy fasolowo-owsianej. Dodajemy czarnuszkę i dowolne przyprawy (u mnie szczypta soli, bazylia i pieprz). Dokładnie ugniatamy do powstania jednolitej masy i formujemy burgera. Masę pieczemy przez około 25 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia na burgera kładziemy plaster camembert. Kromki chleba żytniego podgrzewamy w piekarniku lub na patelni. Na gotowe kładziemy sałatę, burgera, paprykę i kiełki. Najlepiej smakuje na ciepło. Smacznego! 

dietetyczne burgery, burger z fasoli, fit burger, dieta bez diety, odchudzanie z głową, dietetyk rzeszów, zdrowa dieta fit fastfood

dietetyczne burgery, burger z fasoli, fit burger, dieta bez diety, odchudzanie z głową, dietetyk rzeszów, zdrowa dieta fit fastfood

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Koktajl czekośliwka
Albania. Ksamil. Czy to trafny wybór wakacyjnej destynacji? Moje osobiste odczucia.
BALI. Dwutygodniowy plan podróży + kosztorys cz.II

KOMENTARZE

avatar

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę