Opublikowano: 8 kwietnia 2020

W tym roku nic nie jest takie samo. Koronawirus sprawił, że nawet podczas jak Świąt Wielkanocnych nie będziemy mieć możliwości obchodzenia ich jak dotychczas. Wciąż jednak mam nadzieję, że przynajmniej garstka z Was spożyje wielkanocne śniadanie w gronie najbliższych. Na tą okazję przygotowałam dietetyczne jajka po tatarsku. Możecie przyrządzić  je w dwóch wersjach: wypełnić jajka sosem wymieszanym z żółtkami lub po prostu je nim polać.  W każdej z nich smakują wręcz obłędnie!

Potrzebujemy: 

dietetyczne jajka po tatarsku

przepis na faszerowane jajka

Przygotowanie: 

  1. Jaja ugotować na twardo (około 12 minut)
  2. W międzyczasie, grzyby, cebulkę oraz ogórka pokroić w drobną kosteczkę
  3. Gotowe jajka przekroić wzdłuż. 
  4. W wersji pierwszej: wyciągnąć żółtka i zmieszać je z warzywami i jogurtem, doprawić do smaku
  5. W wersji drugiej: Jogurt zmieszać z warzywami, doprawić i polać nim jajka
  6. Całość przyozdobić koperkiem

jaja faszerowane na wielkanoc

jaja po tatarsku odchudzone bez mięsa, przygotowanie i dekoracja

Te dietetyczne jajka idealnie sprawdzą się jako wielkanocny tapas u wszystkich którzy dbają o linię lub są na diecie. Po więcej przepisów zapraszam tutaj.

0 0 vote
Article Rating

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Frytki z dyni z sosem czosnkowym
Czekoladowy chlebek bananowy ze śliwką
Gdzie smacznie i zdrowo zjeść w Rzeszowie?

KOMENTARZE

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę