Opublikowano: 18 lutego 2021

To jednoporcjowe (bądź dwu) ciacho skradło moje serducho :). Dodatkowo robi się błyskawicznie szybko i może służyć jako pełnowartościowy posiłek. 

-150 g skyru
– 120 g twarogu chudego
– 100 ml mleka zwykłego bądź roślinnego
– 10 g budyniu waniliowego
– 6 (36 g) zwykłych herbatników
– słodzik stołowy bądź erytrytol do smaku
– 20 g czekolady gorzkiej
– 2 kawałki 3 bita (opcjonalnie)

Twaróg blendujemy ze slodzidlem i skyrem. Budyń gotujemy jak zwykły na mleku z dodatkiem slodzidla. Dodajemy do gotowego budyniu łyżkę masy twarogowej ciagle mieszając. Następnie całość przelewamy do miski z twarogiem. Powstałą masę wlewamy do foremki (najlepiej sprawdzi się po prostu lubchbox) na wyłożone na spodzie herbatniki. Czekoladę rozpuszczamy w 30 ml mleka ciagle mieszając. Czekamy aż odrobinę ostygnie i wlewamy na górę ciasta. Batonika kroimy w paski i ozdabiamy z góry. Odstawiamy do lodówki najlepiej na min 1 godzinę.fit ciasto 3 bit

Cała porcja zawiera: 615 kcal B: 47 T: 18 W: 66,5

0 0 vote
Article Rating

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Pyzy z batata nadziewane czosnkowym serkiem
Pęczotto z kalafiorem, groszkiem i parmezanem
Zapiekany ser camembert z malinami, miodem i orzechami włoskimi

KOMENTARZE

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę