Pizza na diecie? Uwierzcie mi, że to możliwe! Ja ostatnio wsuwam taką codziennie, a wyrzutów sumienia brak, ponieważ cała ma około 450 Kcal,  a przygotowanie jej zajmuje mniej niż tradycyjnego obiadu! Jest to również idealne rozwiązanie na wieczorną posiadówkę ze znajomymi!

Ciasto:

  • 2 jajka
  • 50 g płatków owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka oregano

Dowolne dodatki (u mnie):

  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 40 g szynki z indyka
  • 50g sera mozzarella light
  • 20g oliwek
  • 1/3 pomidora

Przygotowanie jest najprostsze na świecie!

Patelnię mocno rozgrzewamy. w międzyczasie blendujemy składniki na ciasto (jeśli jest za gęste dodajemy odrobinę wody). Gotową masę wlewamy na patelnie i smażymy na małym ogniu pod przykryciem ok 3 minuty. Po tym czasie przewracamy nasz spód do pizzy na drugą stronę i smarujemy przecierem pomidorowym i dajemy dowolne składniki. Przykrywamy jeszcze pokrywką i dusimy do momentu rozpuszczenia sera.  Gotową pizzę przekładamy na talerzyk i zajadamy się ze smakiem, ale wcześniej focimy i wrzucamy na Instagram oznaczając mnie – dietetyka_podroznika, abym mogła zobaczyć jakie zrobiliście pyszności!

Miłego dnia!

0 0 vote
Article Rating
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze