Opublikowano: 9 października 2020

Te frytki to dosłowny hit tej jesieni! Zjadam je codziennie i smakują zupełnie jak te z ziemniaka czy z batata, z tym że kalorii mają o połowię mniej ! Jeśli posiadasz zapasy dyni piżmowej, koniecznie je przygotuj!

– 400 g dyni piżmowej
– 10 ml oliwy z oliwek
– dowolne przyprawy
– 150 g jogurtu naturalnego
– czosnek i zioła
Dynie pokroiłam na frytki. Kształt uzyskałam dzięki aliekspress bo tam zakupiłam taki fantazyjny nóż do frytek. Włożyłam je do miski, dodałam przyprawy: sól, pieprz, paprykę, zioła oraz oliwę i całość porządnie wymieszałam. Całość włożyłam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 20-25 minut. W międzyczasie jogurt wymieszałam z ziołami i czosnkiem – tak powstał mój sosik. Gotowe!

Cała porcja to: 312 kcal B: 12.7 T: 14,6 W: 37,9

frytki z dyni

0 0 vote
Article Rating

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Frytki z dyni z sosem czosnkowym
Czekoladowy chlebek bananowy ze śliwką
Gdzie smacznie i zdrowo zjeść w Rzeszowie?

KOMENTARZE

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę