Idealna, wiosenna, weekendowa przekąska dla wszystkich dbających o zdrowie

Opublikowano: 19 kwietnia 2020

Mamy dzisiaj taki piękny dzień, że nawet fakt obowiązkowego siedzenia w domu nie psuje mi humoru! Bez reszty zatraciłam się w gotowaniu i przygotowywaniu dla was jadłospisów! Cieszę się, że jest nas – dbających o sylwetkę, coraz więcej. Dzięki temu możemy się wzajemnie motywować. Ja – poprzez pisanie diet i doradzanie wam w kwestiach odchudzania, a wy mnie bo gdy widzę wasze niesamowite przemiany, sama staram się jeszcze bardziej!

wiśniowa kruszonka bez cukru

Inspirując się pięknie kwitnącą za oknem wiśnią, przygotowałam dla was przepis na szybki, lekki i dietetyczny deser. Idealny do popołudniowej kawy – wiśniowa kruszonka! Przygotowanie zajęło mi około 25 minut, a najlepiej smakowała zaraz po wyciągnięciu z piekarnia. Oto czego potrzebujemy:

przygotowanie dietetycznej kruszonki z wiśniami

Przygotowanie:

Masa:

Mrożone wiśnie wkładamy do garnuszka i gotujemy na niewielkim ogniu z dodatkiem miodu lub słodzika (ja dodałam 1 łyżkę, jednak jeśli lubisz słodsze – dodaj więcej). Podczas gotowania, z wiśni powstanie woda – odlej do osobnej miseczki kilka łyżek. Wymieszaj ją z mąką ziemniaczaną i dodaj ponownie do wiśni. Powinna powstać masa o konsystencji kisielu ( i to już jest tak smaczne, że można jeść samo ;)). Gotową masę przekładamy do foremki bądź naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia. wiśniowa kruszonka jak przygotować wnętrze

Kruszonka:

W miseczce mieszamy płatki owsiane, pokruszone fistaszki, 2 łyżki masła orzechowego oraz 2 łyżki miodu. Kruszonka powinna być bardzo gęsta. Następnie posypujemy ją na wierzch wiśni i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez około 15 minut. owsiana kruszonka

Gotowe! Teraz możesz cieszyć się swoją pyszną, dietetyczną kruszonką. Po więcej przepisów zaglądnij tutaj (klik).

jak wykorzystać mrożone wiśnie

wiśniowa kruszona bez cukru i jajek

0 0 vote
Article Rating

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Frytki z dyni z sosem czosnkowym
Czekoladowy chlebek bananowy ze śliwką
Gdzie smacznie i zdrowo zjeść w Rzeszowie?

KOMENTARZE

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę