Opublikowano: 21 kwietnia 2020

Deser z malinami, mascarpone i domową granolą to pyszna alternatywa na zdrową przekąskę na zimno. Dodatek mascarpone nadaje kremowej konsystencji i idealnie pasuje to świeżych bądź mrożonych malin. Z podanych składników wychodzą dwie porcje. 

Granola (możesz użyć dowolnych orzechów lub suszonych owoców): 

składniki na domową granolę

Składniki na granolę ugniatamy dłonią i równomiernie rozkładamy na blaszce do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 30 minut do zrumienienia granoli. Gotową pozostawiamy do ostygnięcia.

dodaj miodu aby zlepić granolę

domowa granola

Masa:

Całość mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej masy. 

deser z mascapone i malinami

Dodatkowo potrzebujemy 150g malin. 

W goblecie lub wysokiej szklance układamy kolejno: granolę, masę malinową, maliny, granolę, masę malinową i maliny. Całość możemy ozdobić świeżą bazylią.

deser malinowy z granolą i mascarpone

Tak przygotowany deser wkładamy do lodówki na około 30 minut. 

 

0 0 vote
Article Rating

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Frytki z dyni z sosem czosnkowym
Czekoladowy chlebek bananowy ze śliwką
Gdzie smacznie i zdrowo zjeść w Rzeszowie?

KOMENTARZE

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę