Opublikowano: 29 września 2019

Kto by pomyślał, że można stworzyć bułeczki z twarogu? Rok temu robiłam podobny wypiek jednak tym razem zamiast bułeczek powstały paluchy i to z dodatkiem z suszonych pomidorów pestek dyni i oliwek! Wyszły naprawdę pyszne, wiec dzisiaj dziele się z wami tym zaskakująco prostym przepisem! Paluchy nie zawierają glutenu, co może być idealnym zamiennikiem w diecie u osób, które nie mogą go spożywać.
Bułeczki twarogowe dietetyczne paluchy z twarogu bezglutenowe pieczywo

Potrzebujemy: 

Wykonanie: 

  1. Suszone pomidory i oliwki drobno pokroić.
  2. Wszystkie składniki z wyjątkiem pestek dyni zmieszać ze sobą na jednolitą masę.
  3. Uformować paluchy i ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Można wcześniej posmarować ją masłem.
  4. Paluchy posypać pestkami dyni.
  5. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

bułeczki twarogowe z suszonymi pomidorami i oliwkami

jak zrobić dietetyczne bezglotenowe bułki

bułeczki twarogowe

paluchy twarogowe pyszne i dietetyczne

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Mini pizze na spodzie z cukinii
Hummus dyniowy
Torcik marchewkowy z migdałami

KOMENTARZE

avatar

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę