Opublikowano: 3 lipca 2019

Nie wiem jak wy, ale ja cały rok czekam, aż wreszcie będę mogła zasmakować prawdziwego, świeżego bobu! To tak jak z truskawkami, czy szparagami – przez kilka tygodni zjadamy ich takie ilości, że mamy serdecznie dosyć. Obiecujemy sobie, że już nigdy więcej nie pojawią się w naszym jadłospisie,  jednak kilka miesięcy później tęsknimy za ich smakiem okropnie!

pasta z bobu na kanapki, vege

Dzisiaj chciałabym wam przedstawić przepis na pastę kanapkową z bobu. Jest to świetny sposób aby wykorzystać to super zdrowe warzywo w kuchni. 

Zalety spożywania bobu:

pasta z bobu na kanapki, vege

PASTA Z BOBU

Przygotowanie: 

  1. Bób płuczemy w zimnej wodzie.
  2. Gotowy wrzucamy do wrzącej, posolonej wody i gotujemy około 5 minut do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia.
  3. Bób obieramy ze skórki. 
  4. Powstały miąższ mieszamy z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i przyprawami. 
  5. Gotową pastę nakładamy na kanapki.

pasta z bobu na kanapki, vege

 

pasta z bobu na kanapki, vege

 

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Mini pizze na spodzie z cukinii
Hummus dyniowy
Torcik marchewkowy z migdałami

KOMENTARZE

avatar

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę