Opublikowano: 15 grudnia 2018

Uwaga, uwaga! Rozsiądźcie się wygonie w fotelach, zróbcie sobie pyszną kawkę  i wytężcie swoje umysły ponieważ dzisiaj poznacie przepis na najpyszniejsze dietetyczne ciasto jakie udało mi się ostatnimi czasy przygotować. Jestem z siebie okropnie dumna i z radością dzielę się nim z wami właśnie dzisiaj – 9 dni przed świętami 🙂 

Niech was nie zmyli ta kasza jaglana, ksylitole czy jakieś mleka migdałowe w przepisie – po pierwsze to nie gryzie, po 2 JEST NAPRAWDĘ PYSZNE! Potrzebujemy jedynie: 

Spód:

Masa:

Wierzch: 

Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie odsączyć i zblenować z mąką i kakao, następnie wlepić w spód foremki. Kaszę ugotować na napoju migdałowym, do momentu aż wchłonie cały płyn. Pod Koniec gotowania dodać olej kokosowy, przyprawę korzenną i masło orzechowe. Całość odstawić na 10 minut do ostygnięcia po czym dokładnie zblendować. Gotowe wlać do formy i wstawić do lodówki na około 2 godziny. Po upływie wyznaczonego czasu rozpuścić czekoladę z mlekiem i łyżką oleju. Powstałą masę wlać na ciasto, ozdobić migdałami  i ponownie schłodzić w lodówce.  Smacznego!

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Mini pizze na spodzie z cukinii
Hummus dyniowy
Torcik marchewkowy z migdałami

KOMENTARZE

avatar

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę