Opublikowano: 19 lutego 2019

Ostatnio zasypaliście mnie pytaniami o przepis na placuszki, które przyrządzałam na naszą podróż do Mediolanu. Wtedy upiekłam dużą porcje w wersji z jabłkiem, tak aby dwa dziki najadły się do syta. Dzisiaj postanowiłam zrobić nowa, mniejszą wersję z masłem orzechowym i kakaową polewą – smakuje zupełnie jak snickers! Jestem zakochana w nowym przepisie i z pewnością zagości on w moim menu na stałe. 

Składniki: 

Przygotowanie: 

Jajka, płatki, banana, proszek do pieczenia, ksylitol i 50 ml wody zblendować na gładka masę. W międzyczasie mocno nagrzać patelnię. Masę formować na placuszki i smażyć pod przykryciem z obydwu stron. Jogurt zmieszać z kakao i odrobiną wody, polać po gotowych placuszkach. Podawać z masłem orzechowym.

Zawsze wybierając się w podróż, mam ze sobą takie placuszki, aby uniknąć stawania na stacjach i jedzenia niezdrowych hot dogów czy hamburgerów. Niekiedy piekę je w formie prezentu na drogę – to mój taki mały sposób aby powiedzieć KOCHAM CIĘ.  Jestem spokojna bo wiem, że nawet będąc poza domem odżywiam zdrowo siebie i moich bliskich. 

Pamiętajcie, aby robiąc te pyszności dodać je na Instagram oznaczyć hasztagiem: #placuszkipodroznika, w ten sposób zobaczę,  jakie cudowne placuszki stworzyliście!

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Truskawkowo – kokosowe muffiny
Borówkowo- kokosowy sernik na zimno z masłem orzechowym
Fasolowo-owsiane burgery z serkiem camembert

KOMENTARZE

avatar

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę