Opublikowano: 25 listopada 2018

Nie da się zaprzeczyć – CHRISTMAS IS COMING! Świąteczna fala zalewa nas na każdym kroku! Galerie, sklepy, ulice, muzyka, jarmarki! Dla wielu z nas czas ten kojarzy się z miłością, radością, spotkaniami w gronie najbliższych. Znam jednak takich, którzy na myśl o Bożym Narodzeniu przed oczami mają jedynie masę tłustego jedzenia. Wielu moich podopiecznych wręcz boi się o to jak przetrwać i nie przytyć. Halo! Przecież nasza figura w tym czasie powinna być ostatnią rzeczą o której pomyślimy. Apeluję więc o ZDROWY ROZSĄDEK! Na użalanie się nad sobą będziesz mieć cały rok! 

Żartuje! Wiem jak niektórym jest ciężko! Aby chociaż troszeczkę pomóc wam w tym czasie, przygotowałam kilka postów z mocno odchudzonymi przepisami na święta! A serię rozpoczynają te oto cudowne Świąteczne Czekoladki! 

Potrzebujemy:

Olej kokosowy rozpuszczamy na patelni i mieszamy razem z odżywką białkową do uzyskania jednolitej masy. Całość przelewamy do połowy foremek (ja swoje kupiłam w Lidlu). Pozostałą część masy mieszamy z kakao (aby powstała ciemna czekolada) i przelewamy do pozostałych foremek. Dowolną ilością migdałów ozdabiamy czekoladki i wstawiamy je na co najmniej godzinę do zamrażarki. Po upływie wyznaczonego czasu, są gotowe do jedzenia. Czekoladki przechowujemy w lodówce. 

P.S: W ten sposób możecie zrobić czekoladki na choinkę. Gdy wlejecie masę do foremek, dodajcie sznureczek, bądź nitkę aby zastygła się razem z czekoladą.

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Truskawkowo – kokosowe muffiny
Borówkowo- kokosowy sernik na zimno z masłem orzechowym
Fasolowo-owsiane burgery z serkiem camembert

KOMENTARZE

avatar

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę