Opublikowano: 13 lutego 2019

Uwielbiam gotować, szczególnie jeśli robię to dla kogoś kogo kocham! Wtedy zawsze wychodzi,  polecam przetestować! Problem pojawia się kiedy chcesz przygotować coś pysznego a twoja połówka jest na diecie. Tym bardziej, jeśli jest to tak wyjątkowy dzień jak WALENTYNKI. Nie przejmuj się, bo śpieszę Ci z pomocą abyś jeszcze mógł, zaskoczyć swoją sympatię bez uszczerbku na figurze. Poznajcie przepis całkiem smacznego przypadku:)

Spód:

Całość blendujemy na gładką masę , wlewamy do formy i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gotową wyciągamy z formy i odstawiamy do ostygnięcia.

Masa:

Truskawki rozmrażamy. Jeśli mamy gotowy mus malinowy, podprażamy go około 10 minut na patelni z dodatkiem 2 łyżek dowolnego słodzika, jeśli nie – to samo robimy z mrożonymi malinami do uzyskania konsystencji musu. Pod koniec dzielimy mus na 2 części i do jednej dodajemy 2 łyżki żelatyny wcześniej rozpuszczonej w odrobinie wrzątku i intensywnie mieszamy. Gotowe wlewamy do formy i i odstawiamy na około 2 godziny do lodówki.Po upływie czasu łączymy owocową warstwę ze spodem.  Następnie twaróg mieszamy z odsączoną wodą z rozmrożonych truskawek, 1 łyżką słodzika i 2 łyżkami rozpuszczonej żelatyny.Mieszamy i masę wlewamy na na 1 warstwę. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Z pozostałym musem malinowym robimy t samo co z 1 częścią – dodajemy rozpuszczoną żelatynę, a dodatkowo mieszamy z dobrze odsączonymi truskawkami i posypujemy suszoną żurawiną po wierzchu. Odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia ciasto jest gotowe do spożycia. 

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Truskawkowo – kokosowe muffiny
Borówkowo- kokosowy sernik na zimno z masłem orzechowym
Fasolowo-owsiane burgery z serkiem camembert

KOMENTARZE

avatar

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę