Opublikowano: 13 października 2018

***ENGLISH BELOW***

Musy, zupy krem, babeczki, ciasteczka, placki, omlety – na kulinarnych blogach o tej porze roku aż roi się od pomysłów jak w kreatywny sposób wykorzystać dynię! U mnie w kuchni pojawia się co najmniej 2 razy w tygodniu.

Za co tak kochamy królową jesiennych stołów? Oto kilka powodów:

Dzisiaj przygotowałam dla was kolejne połączenie, które smakiem pozytywnie mnie zaskoczyło: dynia plus masło orzechowe.

Czego potrzebujemy?

SPÓD:

Całość blendujemy do uzyskania jednolitej, zbitej masy. Gotową, wykładamy na formę i pieczemy w 160 stopniach przez 15 minut.

MASA:

Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Powinnyśmy to robić do momentu, w którym dynia zacznie przybierać kształt papki. Odlewamy pozostałą wodę i dodajemy jajka, słodzik i masło orzechowe. Całość blendujemy na gładki mus. Gotową masę wlewamy na podpieczony spód i ponownie wkładamy do piekarnika na około 25-30 minut. Gotowe ciasto możemy dowolnie udekorować. W dzisiejszej wersji- z orzechami włoskimi!

 

dyniowa tarta, tarta z dyni z masłem orzechowym, fit tarta

Mousses, cream soups, cupcakes, cookies, pies, omelets – on culinary blogs at this time of year there are plenty of ideas on how to use a pumpkin in a creative way! It appears in my kitchen at least twice a week.

Why do we love the queen of autumn tables so much? Here are some reasons:

What do you need?

BOTTOM:

Blend the whole to obtain a homogeneous, compact mass. Ready, put into shape and bake at 160 degrees for 15 minutes.

MASS:

Peel the pumpkin, cut it into pieces and cook with the addition of a small amount of water. We should do this until the pumpkin begins to take the shape of a mush. We pour the remaining water and add eggs, sweetener and peanut butter. Blend the whole into a smooth mousse. Pour the finished mass onto the bottom and put it back in the oven for about 25-30 minutes. You can decorate the finished cake as you like. In today’s version – with walnuts!

dietetyczna tarta z dyni z masłem orzechowym, diet pumpkin tart

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Buraczane brownie z orzechami
Bataty z czosnkowym twarożkiem i suszonymi pomidorami
Paluchy twarogowe z oliwkami, pestkami dyni i szuszonymi pomidorami

KOMENTARZE

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Agata Skrajnowska Recent comment authors
Agata Skrajnowska
Gość

Cudownie wyglada🦄Sprobuje 🦄😎dziekuje za przepisik🙃🎈

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę