O rany! Co to było za śniadanie – ciagle czuje to ciepło w brzuszku. Do tej pory jadałam tortillę jedynie w wersji wytrawnej – dziś nastąpił przełom i od teraz będzie to moje ulubione śniadanie (mam tak, że jak się na coś uprę to mogę jeść to dzień w dzień :p). Ten przepis zdecydowanie trafi do gotowych jadłospisów wiosennych . 

– 1 tortilla
– 1 jabłko (200g)
– 100 g skyru naturalnego
– 10 g masła orzechowego
– cynamon i erytrytol do smaku

Jabłka kroimy w kosteczkę, posypujemy cynamonem i erytrytolem. Wrzucamy na patelnię i podlewamy niewielką ilością wody. Dusimy około 10 minut, aż lekko zmiękną i osiągną pożądaną konsystencję. Na tortillę (środek) smarujemy skyr oraz masło orzechowe. Wykładamy gotowe jabłko. Zawijamy boki tortilli (delikatnie góra i dół oraz domykamy ją z prawej i lewej strony). Podgrzewamy na patelni do przyrumienienia.

 

tortilla z jabłkiem i skyrem

Całość zawiera: 410 kcal B: 20.8 T: 11.8 W: 57

0 0 vote
Article Rating
guest
2 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Paulina
16 marca 2021 14:02

Bardzo prosty przepis, więc muszę spróbować 🙂