O rany! Co to było za śniadanie – ciagle czuje to ciepło w brzuszku. Do tej pory jadałam tortillę jedynie w wersji wytrawnej – dziś nastąpił przełom i od teraz będzie to moje ulubione śniadanie (mam tak, że jak się na coś uprę to mogę jeść to dzień w dzień :p). Ten przepis zdecydowanie trafi do gotowych jadłospisów wiosennych .
– 1 tortilla
– 1 jabłko (200g)
– 100 g skyru naturalnego
– 10 g masła orzechowego
– cynamon i erytrytol do smaku
Jabłka kroimy w kosteczkę, posypujemy cynamonem i erytrytolem. Wrzucamy na patelnię i podlewamy niewielką ilością wody. Dusimy około 10 minut, aż lekko zmiękną i osiągną pożądaną konsystencję. Na tortillę (środek) smarujemy skyr oraz masło orzechowe. Wykładamy gotowe jabłko. Zawijamy boki tortilli (delikatnie góra i dół oraz domykamy ją z prawej i lewej strony). Podgrzewamy na patelni do przyrumienienia.
Całość zawiera: 410 kcal B: 20.8 T: 11.8 W: 57
Bardzo prosty przepis, więc muszę spróbować 🙂
Koniecznie! Ostatnio to moje ulubione śniadanie 🙂