Opublikowano: 25 lutego 2020

Dziś wrzucam pomysł na pyszny, bezmięsny obiad na szybko. Potrzebujesz tylko:

Przygotowanie: 

  1. Ryż ugotować na wodzie z dodatkiem szczypty soli. 
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno pokrojoną cukinię i podsmażać około 5 minut. 
  3. Dodać passatę, kukurydzę i odsączoną cieciorkę. Podlać wodą jeśli istnieje taka potrzeba. Dusić ok 7 minut.
  4. Sos doprawić płatkami chilli oraz dowolnymi ziołami (u mnie oregano). 
  5. Pod koniec duszenia dodać pokrojone w kostkę awokado i wymieszać. 
  6. Całość podawać z ryżem. 

0 0 vote
Article Rating

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Gdzie smacznie i zdrowo zjeść w Rzeszowie?
Sardynia po mojemu czyli po wyspie autobusem. Plan podróży, porady, wskazówki, noclegi
Faszerowana cukinia po włosku

KOMENTARZE

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę