Opublikowano: 11 października 2018

Dzień dobry wszystkim! Zainspirowana francuskimi naleśnikami na słodko postanowiłam przygotować moją, odchudzoną i bezglutenową wersję tych pyszności.  Idealnie sprawdza się  roli drugiego śniadania czy też lunchboxa. Jak to zwykle u mnie bywa przepis jest dziecinnie prosty i przygotowanie zajmuje 15 minut.

Czego potrzebujemy:

Przygotowanie:

Mąkę, jajka, proszek do pieczenia, olej, napój ryżowy, słodzik i cynamon miksujemy na gładką masę- nie powinna być za gęsta. Suchą patelnię mocno rozgrzewamy i smażymy naleśniki. Serek wiejski mieszamy z rozmrożonymi owocami. Gotowe naleśniki smarujemy owocowym serkiem i zawijamy w ruloniki. Całość dekorujemy pozostałymi owocami. Smacznego!

IMG_3163

PODZIEL SIĘ TYM POSTEM

OSTATNIE WPISY

Borówkowo- kokosowy sernik na zimno z masłem orzechowym
Fasolowo-owsiane burgery z serkiem camembert
Fit naleśniki a’la BOUNTY

KOMENTARZE

avatar

Copyright © 2018 Dietetyka podróżnika. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i realizacja: SkyGraph

Wróć na górę